Scientific and Technical Advisory Council

Dr. Demosthenes Panagiotakos, Member

Demosthenes Panagiotakos, DrMed, FRSPH, FACE, és professor de Biostatística, Mètodes de Recerca i Epidemiologia a la Universitat Harokopio d'Atenes i membre del Comitè Científic de Salut, Medi Ambient i Riscos Emergents / DG Health and Food Safety, de la Comissió Europea (2016) -2021).

Des de 2016 és el vicerector d'Afers Financers, Recerca i Desenvolupament de la Universitat Harokopio d'Atenes. Durant el període 2013-2016 va ser degà de l'Escola de Ciències i Educació per a la Salut de la Universitat Harokopio d'Atenes, Grècia. El doctor Panagiotakos també professor visitant distingit a l'Escola d'Arts i Ciències, Rutgers, a la Universitat Estatal de Nova Jersey, EUA, professor adjunt a la Universitat de La Trobe, Melbourne, Austràlia i a la Universitat de Canberra, Canberra, Austràlia. Ha supervisat com a investigador principal 12 estudis epidemiològics i projectes de recerca finançats a gran escala (15,2 milions en total). Els seus interessos en recerca inclouen metodologia de recerca mèdica, nutrició, modelatge de riscos i epidemiologia de malalties cròniques Ha publicat 3 llibres, més de 700 treballs científics en revistes internacionals revisades, així com 50 treballs en revistes nacionals i conferències i té més de 26.500 citacions de la seva obra (índex h de 68). Ha rebut diversos premis i beques nacionals i internacionals. Ha exercit com a avaluador d'investigació per a organitzacions nacionals i internacionals, avaluador en revistes internacionals, i avaluador extern per a diversos concursos de professorat.

És membre del Comitè Executiu de 3 societats científiques i president de la Hel·lènica Atherosclerosis Society (2018-2020). Exerceix com a editor, redactor associat o membre del consell editorial a 17 revistes internacionals. Ha estat convidat a més de 220 conferències a 16 països de tot el món sobre l’àmbit de l’epidemiologia de malalties cardiovasculars i els seus determinants de risc. Ha participat activament en campanyes contra l’ús del tabac, l’exposició al tabaquisme ambiental , així com la promoció de patrons alimentaris saludables i la dieta mediterrània. És membre del Consell del Comitè Nacional de Política Nutricional del Ministeri de Salut i ha exercit el càrrec de membre del Consell Científic de l'Autoritat Alimentària Hel·lènica i del Consell Nacional de Salut Pública.

 

 

TORRIBERA MEDITERRANEAN CENTER

FOOD, HEALTH, CULINARY INNOVATION

Contact

Phone:+34 93 403 90 39

Email: tmc@tmcmediterranean.org