Scientific and Technical Advisory Council

Dr. Arne Astrup, Member

Arne Astrup, MD, DMSc –Professor, cap del departament de nutrició, activitat física i esport de la Universitat de Copenhaguen i consultor sènior de la unitat d’investigació clínica de l’hospital universitari de Bispebjerg / Frederiksberg, Dinamarca. Actualment és redactor associat de l'American Journal of Clinical Nutrition.

La principal recerca del professor Astrup és la fisiologia i la fisiopatologia de l’energia i el metabolisme dels substrats i la regulació de l’apetit, amb especial èmfasi en l’etiologia i el tractament de l’obesitat mitjançant mètodes que inclouen el paper de la composició de la dieta i dels nutrients específics, la modificació de l’estil de vida, dietes baixes en calories, exercici i medicació. Ha dirigit investigacions que han demostrat que el GLP-1 és una hormona de la sacietat en humans, i va ser fonamental per a que Dinamarca fos el primer país que prohibís el greix trans industrial el 2014. El seu focus actual és la gestió personalitzada de la dieta en casos d'obesitat, la diabetis tipus 2 i malalties cardiovasculars. i el paper de la matriu alimentària versus nutrients únics.

Arne Astrup ha publicat més de 700 treballs científics (Web-of-Science H-index 90). És un dels científics més citats de la Universitat de Copenhaguen (el número 5 de 5.000 científics, Google Scholar), i durant el seu lideratge, el departament ha augmentat fins al rànquing número 1 l'any 2018 d'acord amb el rànquing global Shanghai Ranking's of Sport Science Schools and Departments 

 

TORRIBERA MEDITERRANEAN CENTER

FOOD, HEALTH, CULINARY INNOVATION

Contact

Phone:+34 93 403 90 39

Email: tmc@tmcmediterranean.org