Scientific and Technical Advisory Council

Dr. Jose Maria Ordovás, Member

José M. Ordovás, Ph.D., (nascut a Saragossa, Espanya) és professor de nutrició i investigador sènior al Centre de Recerca sobre Envelliment de l'USDA-Nutrició Humana a la Universitat de Tufts a Boston, Massachusetts, on també és el Director de l'Laboratori de Nutrició i Genòmica. A més, és professor de genètica i farmacologia a l'Escola de Ciències Biomèdiques Sackler i científic en el Centre Nacional d'Investigació Cardiovascular (CNIC), i IMDEA Food a Espanya.

El Dr. Ordovas es va educar a Espanya a la Universitat de Saragossa, on va completar els seus estudis en Química i va rebre el seu posterior doctorat en Bioquímica. Va realitzar treballs de recerca postdoctorals al MIT, Harvard i la Universitat de Tufts.

Els principals interessos de recerca del Dr. Ordovas se centren en els factors genètics i epigenètics que predisposen a malalties cròniques relacionades amb l'edat (és a dir, malalties cardiovasculars, obesitat i diabetis) i la seva interacció amb factors ambientals i de comportament amb èmfasi particular en la dieta. Ha publicat més de 800 articles científics en revistes especialitzades (índex h 124), llibres escrits i capítols de llibres i va participar com a orador convidat en centenars de congressos, simposis i cursos internacionals relacionats amb la nutrició personalitzada. En aquest sentit, l'hi considera un pioner i un dels experts mundials més distingits en interaccions entre gens i dietes relacionades amb trets cardiometabòlics. A més, ha capacitat en el seu laboratori a més de 60 científics, i la seva xarxa actual involucra a poblacions i investigadors de tots els continents.

Al llarg de la seva carrera, el Dr. Ordovas ha rebut múltiples reconeixements pels seus èxits científics, inclosos el Premi de Secretari de l'USDA, Centrum i els premis d'assoliment professional David Kritchevsky de la Societat Americana de Nutrició, la Medalla d'Or de la societat Espanyola de Cardiologia i Premi Francisco Gran de la Fundació Dieta Mediterrània. Ha rebut un títol honorífic en Medicina atorgat per la Universitat de Còrdova a Espanya, i és membre de les Acadèmies Reials de Ciències, Medicina, Nutrició i Farmàcia a Espanya.

El Dr. Ordovas ha estat membre de la Junta d'Alimentació i Nutrició d'Acadèmies Nacionals i de el Comitè Assessor de el Centre Nacional de Toxicologia de la FDA, i actualment és membre de múltiples comitès directius nacionals i internacionals, comitès de revisió científica, consells consultius i editorials

TORRIBERA MEDITERRANEAN CENTER

FOOD, HEALTH, CULINARY INNOVATION

Contact

Phone:+34 93 403 90 39

Email: tmc@tmcmediterranean.org