Scientific and Technical Advisory Council

Dr. Xavier Pi-Sunyer, Member

Francesc Xavier Pi-Sunyer (Barcelona, 1933) és metge endocrinòleg i professor universitari. La seva línia de recerca se centra en la diabetis, l’obesitat i la regulació de la ingesta d’aliments.

Ha exercit càrrecs de direcció a diversos hospitals dels EUA, especialment al Centre Hospitalari Saint Luke’s - Roosevelt de Nova York, com a metge endocrinòleg, des del 1965. S’ha dedicat a la docència universitària a la Universitat de Colúmbia, i ha dirigit programes de recerca, entre els quals destaquen els de la divisió d’endocrinologia, diabetis i nutrició al Saint Luke’s - Roosevelt. Actualment és director del Centre de Recerca sobre l’Obesitat, cap d’Endocrinologia, Diabetis i Nutrició al Saint Luke’s - Roosevelt i professor de Medicina a la Universitat Colúmbia. 

Pi-Sunyer és autor de més de 450 publicacions i va ocupar el càrrec de president de l’Associació Americana de Diabetis. Ha dirigit diversos estudis sobre l’obesitat per als serveis públics de salut dels Estats Units i ha estat consultor de l’agència nord-americana de seguretat dels medicaments i dels aliments (Food and Drug Administration, FDA). També ha col·laborat amb la Societat Espanyola d’Endocrinologia i Nutrició i ha mantingut una bona relació amb la Societat Catalana d’Endocrinologia i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Barcelona. Ha participat també com a conferenciant invitat en els seminaris del Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Clínic.

TORRIBERA MEDITERRANEAN CENTER

FOOD, HEALTH, CULINARY INNOVATION

Contact

Phone:+34 93 403 90 39

Email: tmc@tmcmediterranean.org