Culinary and Food Studies Council

Fabio Parasecoli, PhD. Professor at New York University

Professor, New York University, New York, NY, USA

Fabio Parasecoli és professor al Departament de Nutrició i Estudis Alimentaris Té un doctorat en Ciències Agrícoles (Dr.sc.agr.) De la Universitat Hohenheim, Stuttgart (Alemanya), MA en Ciències Polítiques de l'Institut Universitari Orientale, Nàpols (Itàlia), BA / MA en Llengua i Literatura Modernes Estrangeres de la Università la Sapienza, Roma (Itàlia). També posseeix un certificat en Estudis Islàmics de l'Institut Pontifici d'Estudis Àrabs i Islàmics, Roma (Itàlia) i una beca de postgrau en el Departament d'Història de la Universitat de Beijing, Beijing (Xina).

La recerca de Fabio explora les interseccions entre els aliments, els mitjans de comunicació i la política, en particular en els camps del patrimoni alimentari i la propietat intel·lectual. Els seus projectes més recents se centren en el disseny d’aliments i les sinergies entre estudis sobre aliments i el disseny. Després de cobrir temes polítics del Mitjà  i Orient Llunyà, va ser durant molts anys corresponsal a Estats Units del Gambero Rosso, la revista oficial d'alimentació i vins d'Itàlia. Els seus llibres recents inclouen A l'Dente: A History of Food in Italy (2014, traduït a l'italià el 2015 i al coreà a 2018), Feasting Our Eyes: Food, Film i Cultural Citizenship en els EE. UU. (2016, escrit amb Laura Lindenfeld), Saber d'on ve: etiquetar els aliments tradicionals per competir en un mercat global (2017) i els aliments (2019, en la sèrie MIT Press, Essential Knowledge).

Anteriorment, Fabio va ser professor i director del Food Studies Initiatives de la New School de Nova York, on va promoure graus universitaris en estudis alimentaris.


TORRIBERA MEDITERRANEAN CENTER

FOOD, HEALTH, CULINARY INNOVATION

Contact

Phone:+34 93 403 90 39

Email: tmc@tmcmediterranean.org