Culinary and Food Studies Council

F. Xavier Medina, PdH. Professort at UOC ( Universitat Oberta de Catalunya)

Doctor en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona. Professor i director acadèmic i de programes de l’Àrea de Coneixement de Sistemes Alimentaris, Cultura i Societati Director de la Càtedra UNESCO Alimentació, Cultura i Desenvolupament, UOC

Xavier Medina és president per a Europa de la Comissió Internacional d'Antropologia de l'Alimentació (ICAF). Investigador principal del FoodLab, grup de recerca interdisciplinari en alimentació, societat i salut. Acreditació de recerca avançada (catedràtic AQU). Autor o editor d’una quinzena de llibres i de més d’un centenar d’articles científics publicats en revistes internacionals i publicacions especialitzades.

Els seus principals camps de recerca són l’antropologia de l’alimentació i mèdica, l’antropologia de l’esport i l’activitat física, el turisme i el desenvolupament socioeconòmic i les identitats socials i ètniques. Ha fet treball de camp a Espanya (País Basc i Catalunya), Hongria (Budapest i Tokaj), Argentina i Zimbàbue. Va ser membre de l’equip redactor de la candidatura de la Dieta Mediterrània com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat (Unesco, 2010). És membre del Consell de l’Alimentació de Catalunya (Generalitat de Catalunya) i membre del consell acadèmic de l’Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica. Ha rebut els premis Andrés de Irujo (Govern basc, 2002) i en quatre ocasions, el Gourmand World Cookbook Award (Örebro, 2005; París, 2012 i 2013).

TORRIBERA MEDITERRANEAN CENTER

FOOD, HEALTH, CULINARY INNOVATION

Contact

Phone:+34 93 403 90 39

Email: tmc@tmcmediterranean.org