Culinary and Food Studies Council

Paul Freedman, PhD. Professor at Yale University

Professor, Yale University, New Haven, CT, USA. Chester D. Tripp Professor of History. Chair, Programme in the History of Science, Medicine, and Public Health Yale University

El professor Paul Freedman està especialitzat en història social medieval, història d’Espanya, estudis comparatius de la pagesia, comerç de productes de luxe i història de la cuina. El professor Freedman va impartir classes durant divuit anys a la Universitat de Vanderbilt abans d’incorporar-se a la facultat de Yale el 1997. A Vanderbilt, es va centrar en la història de la pagesia catalana, la correspondència papal amb Catalunya i els règims senyorials europeus medievals. Va ser guardonat amb el premi Nordhaus de Vanderbilt en docència el 1989 i va ser el becari del Centre d’Humanitats Robert Penn Warren el 1991-1992. Durant aquest temps, va publicar el seu segon llibre, Orígens de la servitud pagesa a la Catalunya medieval (1991).

Des de la seva carrera a Yale, el professor Freedman ha exercit com a director del Programa d’estudis medievals del Departament d’Història i president del programa d’Història de la Ciència i la Medicina. El professor Freedman va ser membre visitant del Max-Planck-Institut für Geschichte de Göttingen el 2000 i va ser director d’Études Associé a l’École des Hautes Études en Sciences Sociales de París el 1995. El seu tercer llibre, Images of the Medieval Peasant (1995). 1999) va ser guardonada amb la Medalla Haskins de l'Acadèmia Medieval d'Amèrica i el Premi Otto Gründler del Congrés Internacional Medieval. Més recentment, el professor Freedman va editar Food: The History of Taste, una col·lecció il·lustrada d’assaigs sobre menjar des de la prehistòria fins a l’època contemporània publicada per Thames & Hudson (Londres) i als Estats Units per la Universitat de Califòrnia Press (2007).

El seu llibre sobre la demanda d’espècies a l’Europa medieval titulat Out of the East: Spices and the Medieval Imagination, va ser el seu primer llibre relacionat amb la història de l’alimentació.

TORRIBERA MEDITERRANEAN CENTER

FOOD, HEALTH, CULINARY INNOVATION

Contact

Phone:+34 93 403 90 39

Email: tmc@tmcmediterranean.org