Culinary and Food Studies Council

Ferran Adrià, Chef

Chef,Fundador de la Bullipèdia i elBulliFoundation, Barcelona.

Ferran Adrià va néixer el 14 de maig de 1962 a L'Hospitalet de Llobregat , Barcelona. El 1983, se li va donar l'oportunitat de fer un stage a El Bulli a Roses, Espanya. Al xef li agradava el que veia i a l’Adrià se li va oferir la feina de xef de Partie.  Adrià tenia 22 anys aleshores. Divuit mesos més tard, es convertiria en cap de cuina.

El Bulli era conegut com a restaurant tradicional francès. Quan Adrià es va incorporar a la plantilla, Juli Soler, directiu del restaurant, va recomanar que viatgés per trobar idees noves per utilitzar a El Bulli. Adrià va anar a alguns dels millors restaurants de França on va adquirir una gran col·lecció de tècniques de molts dels grans mestres culinaris. El restaurant havia obtingut una estrella Michelin abans que arribés Adrià, però, sota la seva direcció, va obtenir dues estrelles el 1990 i tres estrelles el 1997.

A finals dels anys 80, Adrià va començar a realitzar experiments de cuina, que canviarien per sempre el lloc d'El Bulli en la història culinària. Els experiments d’Adrià sovint s’associen a la gastronomia molecular, l’aplicació de la ciència a pràctiques culinàries i fenòmens de cuina. És més conegut per crear "escuma culinària", que ara és utilitzat per cuiners de tot el món. Adrià va tancar El Bulli el 2011. El restaurant El Bulli s’ha transformat en Fundació El Bulli. L’any 2012 va iniciar un nou projecte anomenat Bullipèdia, un projecte que te l’objectiu de crear un mapa de tots els aliments i els seus ingredients Un museu, anomenat El Bulli 1846, s’obrirà a Girona, per exposar la cuina innovadora que s’hi va crear. Adrià escriu una enciclopèdia culinària a partir de "Begudes", una immersió profunda en les begudes. Està desenvolupant una plataforma digital per a una enciclopèdia culinària online.

 

 

 

 

TORRIBERA MEDITERRANEAN CENTER

FOOD, HEALTH, CULINARY INNOVATION

Contact

Phone:+34 93 403 90 39

Email: tmc@tmcmediterranean.org